Je krijgt maar 1 huid, waar je héél je leven mee moet doen, maar hoeveel doe jij voor je huid? In onze vorige blog ging het over de opbouw van de huid en hebben wij je de eerste 2 tips gegeven hoe je goed voor jouw huid kan zorgen. Nu gaan wij verder in op hoe de huid veranderd door de jaren heen en tips hoe je verandering van buitenaf tegen kan gaan!

Huid verandering

De huid verandert eens in de 7 jaar, dus het kan zijn dat je huid anders aanvoelt of reageert na een tijdje, vaak gaat dat zonder dat je het zelf door hebt. Naast dat de huid eens in de 7 jaar verandert, verandert de huid ook door invloeden van buitenaf. Wat zijn nou precies invloeden van buitenaf die de huid laten veranderen? De volgende invloeden van buitenaf kunnen veel impact hebben op huidverandering:

  • Zonbeschadiging (UV-straling)
  • Roken / (overmatig) Alcoholgebruik / Voeding
  • Vocht tekort

De huid kan ook veranderen door invloeden vanuit je eigen lichaam, denk aan hormoonverandering, ziekte of (huid)aandoeningen.

Wat kan je doen aan huid veranderingen?

Wanneer de huid verandert door invloeden vanuit je eigen lichaam, kun je zelf weinig aan de oorzaak veranderen. Wel is van belang dat je ook dan goed voor je huid zorgt, door elke dag je huid te reinigen en de juiste producten passend bij je huidtype te gebruiken.

Huid verandering veroorzaakt door invloeden van buitenaf kan je vanaf de oorzaak aanpakken of voorkomen! Neem bijvoorbeeld zonbeschadiging, dit komt door overmatig onbeschermd in de zon zitten. Af en toe onbeschermd de zon in is geen probleem, aangezien we vitamine D ook erg hard nodig hebben. Zodra je gaat bakken in de zon, sporten (fietsen, hardlopen of skiën) of een langere tijd blootgesteld wordt aan de zon, is het van belang dat je je gaat insmeren met zonnebrand. Wanneer je dit niet doet treed er zonschade op in de huid, hier zal je in het begin niets van zien, maar op latere leeftijd ontstaan daardoor pigmentvlekken en wordt het huidverouderingsproces versnelt.

Roken, (overmatig) alcoholgebruik en voeding spelen ook een grote rol in huidverandering. Door roken wordt het verouderingsproces versnelt omdat de nicotine ervoor zorgt dat de bloedvaatjes kleiner worden waardoor er een zuurstoftekort ontstaat in de huid. Alcohol droogt de huid uit, waardoor de huid bij (overmatig) alcoholgebruik droog aan kan voelen. Over voeding is er in verband met de huid wetenschappelijk niets bewezen, maar wij zien regelmatig dat suikers, vet eten en zuivel wel degelijk invloed heeft op de huid. Wij raden mensen die last hebben van acne ook vaak aan om te minderen met deze producten.

Vochttekort in de huid ontstaat door verschillende dingen. Nummer 1 vochttekort in de huid wordt veroorzaakt door te weinig water drinken. Nu de dagen weer kouder worden, gaat de verwarming weer aan, hierdoor ontstaat er een droge lucht in huis en dit onttrekt ook weer vocht uit de huid. Vochttekort van de huid is heel makkelijk op te lossen, drink voldoende water, gebruik een hydraterende crème voor je gezicht en bodylotion voor de rest van je lichaam. In de winter kan je een bakje met water op de verwarming zetten zodat de luchtvochtigheid in het huis op peil blijft.

Behandeling

Huiden die zonbeschadiging, pigmentvlekken, (acne)Littekens, fijne lijntjes, rokershuid of een huid die een oppepper nodig heeft hebben wij de Caviar Brightening i.c.m. fruitzuurbehandeling. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en ondersteunt het regeneratie van de vermoeide huid (fijne lijntjes, rokershuid en littekens), verbetert het vochtvasthoudende vermogen en gaat vochtverlies tegen (huiden met vochttekort), verminderd bestaande pigmentvlekken en gaat de vorming van nieuwe pigmentvlekken tegen (pigmentvlekken). Kort samengevat, mochten er veel huidveranderingen plaats vinden op dit moment of is jouw huid verandert door bovenstaande dingen en wil je hier wat aan doen, is deze behandeling heel erg geschikt. Het fijne aan de behandeling is dat er meteen resultaat te zien is! Als je het resultaat op lange termijn wilt behouden raden wij een kuur aan! Alle informatie over de behandeling is te vinden onder het kopje Behandeling -> fruitzuurbehandelingen.

Alle berichten