Jouw huid waarvan je er maar 1 krijgt en je jouw hele leven mee moet doen.  Jouw huid die veel te verduren krijgt. Jouw huid die jou maakt.

Maar hoeveel weet je eigenlijk over jouw huid?

Jouw huid bestaat uit 3 lagen (van binnen naar buiten).

De onderste laag is het onderhuids bindweefsel (Subcutis), hier bevinden zich de bloedvaten.

Deze laag wordt aangepakt wanneer wij bindweefsel of cupping massage uitvoeren.

De middelste laag is de lederhuid (Dermis), hier bevinden zich de talgklieren, haarfollikels & zweetklieren. In deze laag spelen voornamelijk afweer processen van de huid zich af.

De bovenste/buitenste laag is de opperhuid (Epidermis), dit is de huid die wij zien en waar wij voornamelijk op werken als schoonheidsspecialisten. Deze laag bestaat voornamelijk uit hoorncellen, deze cellen worden constant vernieuwd en door bijvoorbeeld een scrub/peeling worden de oude cellen verwijderd.

Wij horen vaak in de salon maar ook buiten de salon: ´Ik snap dat mensen die problemen hebben met hun huid naar de schoonheidsspecialiste gaan, maar ik heb nergens last van dus ik hoef dat niet zo frequent of het helemaal niet bij te houden.´ of ´De schoonheidsspecialiste, daar ga ik wel heen als ik rimpels heb.´

Wat veel mensen niet weten is dat vanaf je 25e je huid al begint met verouderen, ik hoor je denken, dan al?! Ja zeker dan al!

Het is dan alleen nog niet zichtbaar omdat huidveroudering begint in de onderste huidlaag, dus op het moment dat het zichtbaar wordt, is het voor ons als schoonheidsspecialiste lastiger om de huidveroudering tegen te gaan. Wij kunnen natuurlijk heel veel maar we zijn geen tovenaars!

Het is daarom belangrijk om heel jouw leven goed voor je huid te zorgen, ook als je geen zichtbare problemen hebt! Jouw huid heeft namelijk heel de dag door te maken met invloeden van buitenaf, zoals make-up, gel/haarlak, bacteriën etc. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken, door een vochttekort van de huid kan je last krijgen van milia´s (gerstekorrels) of zelfs een craquelé huid.

Hoe goed verzorg jij je huid?

Het belangrijkste waar wij altijd mee beginnen is met de vraag, Haal jij je make-up er af of als je geen make-up draagt reinig jij je gezicht ´s avonds als jij naar bed gaat? Dat is stap 1 voor het goed verzorgen van je gezicht!

Stap 2: is de juiste producten voor jouw huid gebruiken, elke huid is namelijk anders, dus elke huid heeft ook andere producten nodig! Zo heb je 3 standaard huidtypen, Vet, Normaal & droog. Bijna niemand heeft een standaard huidtypen maar vaak een combinatie. Weet jij welke huidtype je hebt?

Vaak hoor ik (nieuwe) klanten zeggen: ´Ja ik heb een droge huid.´ Wanneer ik dan de huid analyseer blijkt het dat ze een combinatie vet-normaal hebben en een vochtarme huid. Iedereen kan namelijk een vochtarme huid hebben maar dat heeft niets te maken met het huidtype. Als je naar een schoonheidsspecialiste gaat, zal je waarschijnlijk wel weten wat jouw huidtype is en daarbij passende producten gebruiken. Ben je nog nooit bij een schoonheidsspecialiste geweest en heb jij geen idee wat jouw huidtype is en wat voor producten hierbij passen? Maak een gratis intake afspraak om daarachter te komen want de juiste producten is naast het schoonmaken van je huid de belangrijkste stap! In een volgende blog ga ik door op hoe jij goed voor je huid kan zorgen.

Wil jij nu alvast beginnen met de eerste 2 stappen van goede huidverzorging? Maak dan jouw gratis intake afspraak om er achter te komen wat jouw huidtype is en welke producten daar bij passen.

Alle berichten